Monday, October 17, 2016

` Hati Ini `

Assalamualaikum.. w.b.t 
Selamat Petang

Petang yang mendung, semendung hati ini,, tapi percaya tak saya mampu berikan big smile pada semuaaa orang. Alhamdulillah,syukur pada Allah,, Syukur pada Robbi yang masih ada untuk saya..

Minggu exam,, minggu sakit,, Allahu,, Hanya TUHAN yang tahu sakit yang di alami kali ni..  antara saya dengan ayah yang sakit, biar saye yang tanggung semua ini.. tak pe, saya kuat,, saya boleh,, biar nangis airmata darah sekalipun,, Biiznillah..

Hurm,,,urm,, HUrm,, 


Hati saya,, tak berbunga macam biasa,, saya akui silap saya,, saya akui salah saya,, mungkin saya terlalu mengade dalam semua hal,, TUHAN bawa saya jauh,, jauh daripada biasa,, dalam banyak perkara dalam dunia ni,, menjadi kebencian seseorang membuatkan saya rasa sangat down, kekadang cuba buat biasa tapi tak boleh..(TUHAN, sebenci mana pun dia terhadap saya, mohon engkau jaga dia sebaiknya, jadikan dia insan dambaan Syurga, insan yang sentiasa ade engkau dihatinya, SAhabat, maafkan saya tak mampu jadi sahabat dunia akhirat awak)

Ya Allah,, kuatkan saya agar dapat bertahan untuk beberapa bulan ini,, Segalanya akan okey..insyaAllah..

notahati : berhijrah, ayah kate kalau sya pergi jauh siapa nak tengok saya kalau sy sakit,, YA ALLAH :( ...mak, i lost without you.


Wednesday, September 28, 2016

` Kisah Kita `

Salam Kesyukuran pada Robbul Jalil..

Selamat petang olS..

Alhamdulillah.. dalam hati memacam saye nak story sampaikn tak tahu mana satu yang nak dimulakan dahulu,, hahaha,,, seryes cakap.. kalau rasa tiada siapa yang nak dengar kisah kita,,, ngadulah dekat DIA.. TUHAN kita,, segalanya akan ok,, percayalah..yakin..(big Smile)..

kami

Cuaca hari sangat membahangg,, but,, syukur,, semua perkara kita kena bersyukur samaada perkara2 yng best2 atau yang tidak2.. bila kita sandarkan pada Allah,, kita akan rasa tenang..kena banyak belajar dengan kisah2 insan sekeliling,, mungkin mereka sangt teruk dimata semua orang, kkdg yg teruk ni adalah satu pelajaran bagi kita,, trust Allah,,

oklah,,, sampai disini sahaja untuk kali ini...pringgseh dairy nk buat kereja lain pulak.. hehehe.. saya harap ade secebis ayat yang menyentuh hati silent reader saya utk dijadikan pedoman ,, tqS..

notahatiMrSH : saya tahu saya tak sempurna.. tapi sya yakin Allah dengar segala doa2 sy,, bila sy dah mulakan sesuatu mungkin sangat teruk dimata seeeeeemua orag,, (awakla yg teruk tu... hahahaha),, tapi sya yakin,, manusia bl berubah walau makan masa,, #cintasemestinyamemiliki