Monday, October 17, 2016

` Hati Ini `

Assalamualaikum.. w.b.t 
Selamat Petang

Petang yang mendung, semendung hati ini,, tapi percaya tak saya mampu berikan big smile pada semuaaa orang. Alhamdulillah,syukur pada Allah,, Syukur pada Robbi yang masih ada untuk saya..

Minggu exam,, minggu sakit,, Allahu,, Hanya TUHAN yang tahu sakit yang di alami kali ni..  antara saya dengan ayah yang sakit, biar saye yang tanggung semua ini.. tak pe, saya kuat,, saya boleh,, biar nangis airmata darah sekalipun,, Biiznillah..

Hurm,,,urm,, HUrm,, 


Hati saya,, tak berbunga macam biasa,, saya akui silap saya,, saya akui salah saya,, mungkin saya terlalu mengade dalam semua hal,, TUHAN bawa saya jauh,, jauh daripada biasa,, dalam banyak perkara dalam dunia ni,, menjadi kebencian seseorang membuatkan saya rasa sangat down, kekadang cuba buat biasa tapi tak boleh..(TUHAN, sebenci mana pun dia terhadap saya, mohon engkau jaga dia sebaiknya, jadikan dia insan dambaan Syurga, insan yang sentiasa ade engkau dihatinya, SAhabat, maafkan saya tak mampu jadi sahabat dunia akhirat awak)

Ya Allah,, kuatkan saya agar dapat bertahan untuk beberapa bulan ini,, Segalanya akan okey..insyaAllah..

notahati : berhijrah, ayah kate kalau sya pergi jauh siapa nak tengok saya kalau sy sakit,, YA ALLAH :( ...mak, i lost without you.


Wednesday, September 28, 2016

` Kisah Kita `

Salam Kesyukuran pada Robbul Jalil..

Selamat petang olS..

Alhamdulillah.. dalam hati memacam saye nak story sampaikn tak tahu mana satu yang nak dimulakan dahulu,, hahaha,,, seryes cakap.. kalau rasa tiada siapa yang nak dengar kisah kita,,, ngadulah dekat DIA.. TUHAN kita,, segalanya akan ok,, percayalah..yakin..(big Smile)..

kami

Cuaca hari sangat membahangg,, but,, syukur,, semua perkara kita kena bersyukur samaada perkara2 yng best2 atau yang tidak2.. bila kita sandarkan pada Allah,, kita akan rasa tenang..kena banyak belajar dengan kisah2 insan sekeliling,, mungkin mereka sangt teruk dimata semua orang, kkdg yg teruk ni adalah satu pelajaran bagi kita,, trust Allah,,

oklah,,, sampai disini sahaja untuk kali ini...pringgseh dairy nk buat kereja lain pulak.. hehehe.. saya harap ade secebis ayat yang menyentuh hati silent reader saya utk dijadikan pedoman ,, tqS..

notahatiMrSH : saya tahu saya tak sempurna.. tapi sya yakin Allah dengar segala doa2 sy,, bila sy dah mulakan sesuatu mungkin sangat teruk dimata seeeeeemua orag,, (awakla yg teruk tu... hahahaha),, tapi sya yakin,, manusia bl berubah walau makan masa,, #cintasemestinyamemiliki 


Wednesday, April 29, 2015

` Maujud `

Assalamualaikum dairy onlineku.. 


meninggalkan cinta manusia untuk cinta ALLAH

sudah setahun saya meninggalkan awop...kan..kan.. hihi.. 
suke'ang' rasenya masih boleh buke,, 
masih ingat pasword,, masih maujud..
syukur pada Robb..

Okeylah saya ade kereje ni.. lain kali saya hupdate lagi neh...


kami


" BILA BOLEH RASAKAN SESUATU PERKARA WALAUPUN TAK PERLU DIBERITAHU,,
JANGAN MAIN2 DENGAN HATI DAN PERASAAN "
 cc : H.H

Sunday, March 16, 2014

` Assukutu 'alamatul Fikr `

buat tatapan dunia maya.. ce tekka mane se unnie??
senyum semanis gula.. senyum sampai syurga..

Assalamualaikum buat dirku.. oh my dairy online.. rindu yang amat padamu... ehhe.. 
Alhamdulillah.. syukur pada Allah.. pada pencipta yang maha mengerti segala isi hati.. yang ada disaat yang lain tiada.. ya Allah mg aku sentiasa didalam dakapan kasih sayangMU.. aamiin

Mac di pertengahan... ALLAH2.. pantas masa berlari.. adakah nikmat masa untukku sudah berkurangan??.. YA ALLAH berkati masa yng aku lalui disetiap hari2ku..aamiin

Assukutu 'alamatul fikr (lappy ni adop B.A keybrd... maklumla pinjam,,huhu)

Al fatihah buat arwah bondaku tersayang.. Maimun bt Mat/Nik.. doaku sentiasa buat mak..ayah dan kita semua.. mg ALLAH sentiasa terangi pusara mak dengan cahaya yang terang benderang..aamin

ok.. nak sleeping beauty dah..esok skolah dah.. start ujian oti 1 buat anak2 didikku.. Ya Allah mudahkanlah urusan kami semua... jadikan kami insan yang positif.. beriman.. kuat.. tabah.. ikhlas.. segala2nya keranamu ALLAH..

notahati : cinta manusia sangat menyakitkan bcoz love is silent.. but cinta Allah kekal selamanya..
In my heart is only ALLAH..

Saturday, November 9, 2013

` Q-hee `

Assalamualaikum.... jam di pc menunjukkan 1.46a.m..
Allahu.. buat apelah unnie dak tido lagi ni ye??
Mata tak usah nak oyak lerr,, mengantuk bagai dah ase.. 
bulan bintang bertraburan dah ats kpala ni..
pun begitu masih rajin (konon2) menarikan jemari galaks ni,,ehhe..
dating punya pasai i relaa..ehheee.

Nak tau dak unnie dating ngan sape?? jeng.. jengg.. jengg

unnie duk dating dengan encik nila kalau u all nk tau..
sememangnya romantik (line sungguh sadis)
Everyweek bizi bagai.. baru ku tahu.. beginilah yang dikatakan kebizian ala cikgu.. Allahu.. bukan takat nak kena amik tau pasal pelajaran je,, rasanya semua mende kena titik beratkan.. (titiK berat ke??hehe)..

Minggu lepas selesai Mukayyam Khariji 2013... biarlah pic berbicara..

sekeping dah ar.. malas nak tepek manyak2..huhu

oklah,,penat sekian..huhu..

p/s: artikal ni dah lame berkulat dalam sampul surat,, athoii,, nyanyok betoii la den.. boleh taip2 nak2 bungkus,, huhu,, baru pulish hari ni,,,hehehe...redhooo jelaa

Friday, October 11, 2013

` Aye Puahsang `

Tetap menantimu... aduhai.. abih jenggg..

Malam kian kelam
Mata kian pejam
Molek nim kalau jap agi bangun Qiam..
(toing.. toing.. kan dh kena btg idung..hehe)

Crite nilah yang buat unnie jaddi sewel skit.. hehe.. lani musim melayan drama melayu cintan cintun.. pastu layan lagu2.. aduhaii,, ape nak jadi nim,, Mr. Rait!! lolos dak sy nak jadi wife awak ni,, kalu gini gaye nim,, hehe.. siapakah mr. rait.. kihkih.. Allahurobbi,, sebbaik ank murid dok tau link blog unnie.. kalu tak abis aku.. nak jawab ape la.. dah la mulut sorang2 boleh tahan.. alahai,, rindu pulak dekat ahli syurga semua,, Ya Allah jadikan mereka anak2 yang soleh/solehah.. aamiinn (^__^)..

Tengah malam jumaat yang moga2 membawa keberkatan buat semua.. insyaAllah.. doa yang takkan pernah putus buat arwah mak, tok chek, tokki's, tok n semua yang terlah pergi.. takkan pernah lupa jugak buat ayahanda yang terchinta..


lagus ni untuk oppa,, tapi kesian oppa takkan perasan kot kalau unnie tuju lagus ni kat dia melainkan kalau kat blog ni leh tag nme dia,, barulah mengigau.. hehehe.. nak tahu siapakah oppa??? tunggu.. perjalanan kita masih jauh,, sabar ye sayang2 ku.. yang penting...

Taqarrub Ilallah selalu.. sharing is caring is loving dengan Rabb,, senyum sokmo,, sebb unnie like olweysss bile awak sengeh...

aduhaiii.. unnieee sengall otak dah nim,, nutnite my dear readersssss.. 

Okeylas.. saje nak mengedik jemari ats incik keybord yang agak veteran ni,,,  Assalamualaikum..

kamusunnie : aye puahsang = i'm bored
notahatiunnie : hari selasa.. unnie nampak dia (next episd unnie strymory siapakah dia..huhu) dikantin,, nasib cover kalau tak,, malunyeee.. dah la tengah bising gilerss,, aduhai.. tenangnye.. moga Allah mengasihinye.. take care semanis gula..sengeh selalu..