Friday, October 11, 2013

` Aye Puahsang `

Tetap menantimu... aduhai.. abih jenggg..

Malam kian kelam
Mata kian pejam
Molek nim kalau jap agi bangun Qiam..
(toing.. toing.. kan dh kena btg idung..hehe)

Crite nilah yang buat unnie jaddi sewel skit.. hehe.. lani musim melayan drama melayu cintan cintun.. pastu layan lagu2.. aduhaii,, ape nak jadi nim,, Mr. Rait!! lolos dak sy nak jadi wife awak ni,, kalu gini gaye nim,, hehe.. siapakah mr. rait.. kihkih.. Allahurobbi,, sebbaik ank murid dok tau link blog unnie.. kalu tak abis aku.. nak jawab ape la.. dah la mulut sorang2 boleh tahan.. alahai,, rindu pulak dekat ahli syurga semua,, Ya Allah jadikan mereka anak2 yang soleh/solehah.. aamiinn (^__^)..

Tengah malam jumaat yang moga2 membawa keberkatan buat semua.. insyaAllah.. doa yang takkan pernah putus buat arwah mak, tok chek, tokki's, tok n semua yang terlah pergi.. takkan pernah lupa jugak buat ayahanda yang terchinta..


lagus ni untuk oppa,, tapi kesian oppa takkan perasan kot kalau unnie tuju lagus ni kat dia melainkan kalau kat blog ni leh tag nme dia,, barulah mengigau.. hehehe.. nak tahu siapakah oppa??? tunggu.. perjalanan kita masih jauh,, sabar ye sayang2 ku.. yang penting...

Taqarrub Ilallah selalu.. sharing is caring is loving dengan Rabb,, senyum sokmo,, sebb unnie like olweysss bile awak sengeh...

aduhaiii.. unnieee sengall otak dah nim,, nutnite my dear readersssss.. 

Okeylas.. saje nak mengedik jemari ats incik keybord yang agak veteran ni,,,  Assalamualaikum..

kamusunnie : aye puahsang = i'm bored
notahatiunnie : hari selasa.. unnie nampak dia (next episd unnie strymory siapakah dia..huhu) dikantin,, nasib cover kalau tak,, malunyeee.. dah la tengah bising gilerss,, aduhai.. tenangnye.. moga Allah mengasihinye.. take care semanis gula..sengeh selalu..

Friday, October 4, 2013

` Rindu Bertamu Disini '

Salam sayyidul ayyam.. (sengeh sendiri)

Bertemu kembali di arena sukan blog ini.. syukur pada Allah yang memberi pada kita tanpa jemu.. (kekadang terperasan aku seorang editor majalh2 terkenal di dunia, ada juga macam wartawan sensasi sedang menaip artikal,, kehkeh,, perasannye seorang aku..hihi)


Sememangnya unnie seorang yang tak berapa rajin (ayat sopan disini..hihi).. tatkala kalian sedang berada disamping family,, unnie seolah berada di pejabat pada waktu cuti.. sunyi sepi hanya bertemankan incik pc n soalan2 exam yang baru udah ditaip serta halwa telinga yang insyaAllah mendidik jiwa mungkin sekali skale terlebih jiwang dengan lagu cintan-cintun..hehehe.. rasa nak tergelak je,, entah,, tak tahu ape yang sedang mengeletek hati unnie.. :-) 

Alhamdulillah atas rasa bahagia ini.. Syukran ya Allah.. 

Kawan2, akak2 yang kenali unnie cakap.. unnie sedang dilamun cinta.. lagi rasa nak tergelak besar.. Allahurobbi.. cinta?? malas nak jadi pengulas yang tegar.. yang pasti penantian satu kesyukuran satu tarbiah.. moga dapat mendidik kita dan generasi akan datang ke arah syurga Robbi.. kawan unnie pernah cakap dulu,, jodoh kena cari,, usaha dan doa,, pada unnie,, ye betul ape yg dia cakap,, tapi salah tak kalau kite tak payah cari sebab unnie yakini janji robbi,, "manusia dicipta berpasang2an".. tak di dunia insyaAllah diakhirat,,

Kematian satu kepastian, semua orang akan merasainya tak kira bila, dimana, siapa.. Inna Lillahi Waa Inna Ilahi Roji'un.. 2, 3 hari ini terima berita kematian, walaupun tak pernah bertegur sapa hakikatnya pernah mengenali,, Takziah buat keluarga mantan MB kedah..  Allahyarham Us Azizan,, keluarga Allahyarham pakcik Wahab,, salam takziah jua buat sahabat sefikrah k.ngah rusydiah salleh atas pemergian ayah tercinta semalam dan sesiapa sahaja.. Doa kebaikan buat mereka2.. untuk arwah bonda unnie juga.. Al-fatihah..

Pejam celik pejam celik.. gi mari gi mari, pi mai pi mai.. masuk Oktober dah kite.. Ya Allah pantasnya masa belari,, kadang rase semput sangat.. orang ganu kate "leloh dohho",, Tak lama lagi jugak bulan warna2 cinta akan menjelang..

Tekkkkkkkkkkkk.. lost idea.. ?????????????????????

Unnie rasa nak behenti kerja.. Unnie rasa nak behijrah jauh2 tempat baru.. Unnie rasa.... entahlah?? antara keperluan dan kehendak @ keinginan.. Unnie sangat tidak suke rasa yang begini.. hehe.. Hari tu ade sorang akak tu post dalam fb nk behijrah ke Brunei.. dulu2 unnie pernah berangan jugak.. Apa ade kat sane ye.. yang unnie tahu kat sane sebuah negara Islam yang mana pemerintah dia ikut betul2 care Islam,, berlandaskan Al-quran dan Sunnah.. sape tahu pasal ni,, sharelah ngan unnie,, unnie sangat terpanggil utk rasa tahu.. Brunei.. adakah ade tempat unnie disana??

Serius,, lintang pukang penulisan,,kehkeh,, malu kaum je kalau tahu unnie ni cikgu BM,, jangan marrraa.. cikgu BM tak bertauliah.. hikhik.. Tak sabar nak gi skolah,, sebab disitu unnie ade tinggalkan sesuatu... sesuatu yang ia menjadi rahsia unnie seorang.. korang tak boleh.. manusia ni,, kekadang nampak relax je tapi dalam hati sape tuu,, kan,,kan,, agak2lahkan kalau kite...hurmm..hurm... kalau kite amik barang orang tanpa disedari, tuan dia tahu tak yang kite ambil??? adeh,, pelikkk banyak ni.. tapi inilah yang berlaku.. Sesungguhnya Allah Maha Tahu.. 

Dana hari ini dalam sejarah.. unnie takkan lupakan sampai bile2.. Baiklah unnie akui kekhilafan diri.. (Awak nak rasa baik sangat ke,, ape ke,, tu awak punya pasal,, saya harap kite takkan jumpe lagi sampai bile2.. saya mohon maaf dan sy sedia memaafkan awak,, hati saya ibarat kaca yang kini sudah berderai,, syukur pada Allah kerana menjelaskan apa yang kabur.. Ya Allah ampuni diri aku.. jadikan aku hamba yang tabah, sabar, kuat dan ikhlas dalam setiap urusan)

Oklah,, esok sabtu,, ganti skulah.. sekian..

notahati : lebih baik saya uninstall segala bagai apliction agar saya tak jumpe lagi awak walaupun sememangnya kita jauh.. i'm tired.. cukuplah Allah bagiku..