Thursday, November 1, 2012

`` Kasih Kita ``

Selamat tengah malam.. Malam ke pagi dah nie ea?? hihi.. Unnie still tak dapat melelapkan mata lagi la.. rasa macam rajin pulak nak menaip entry.. hihi..sambil-sambil tunggu ayah unnie balik dari tempat orang ceramah.. mak unnie dah tido.. kami bertiga je kat rumah.. tak peliklah sebabnya dah biasa..

Unnie terasa macam sunyii je malam ni, tapi ok je, tetibakan terpandang tarikh kat ujung lappy ni,, rupanya dah masuk bulan novemberla,, tetiba tersengeh sendiri, entah ape la yang mengaru haati nikan.. rasa macam hepi pulak.. tetibaaa.. (banyak pulak tetiba..adeh..huhu)

Kekadang unnie ni terlalu emosi tengok crite korea (adeh, pengaruh.. insyaAllah yang baik2 aje..hihi).. tak kire asenye crite ape pun,, unnie rasa macam tak suka sangat kalau citer tu penuh dengan komplik, sedih.. donk likenyeee.. hihihi.. teruk betulkan... dah la tu,, malas nak jadi pengulas kepada crite2 ni.. titik..hihi..

" Unnie & Oppa osem..=P "
..kadang2 kita dah cuba elak tapi Allah temukan jugak..

Makin ligat pulak jemari ni duk menari atas keyboard.. hihi.. hurm.. sambil-sambil duk berhalwa telinga dengan lagu blog unnieosem ni,, hihi.. Unnie nak ucap selamt berangkat pergi & pulang buat mereka yang akan bermusafir.. (berangkat pergi & pulang orang yang berbeza).. sejauh mana pun akan terbang unnie dengan berbesar hati mendoakan kite semua.. Moga Allah jaga iman kalian sahabat2 unnie seluruhnye..amiin..

November ni ramai jugak orang nak kawen op.. pasal kawen setiap entry ade asenye.. huhu.. nak buat lagu mane.. lumrah..hihi.. Chuka-heyyo buat sahabat-sahabat yang akan melangsungkan pernikahan, doa unnie semoga Allah mempermudahkan segala urusan kalian.. maaf kalau unnie tak sampai, unnie akan tetap mendoakan special untuk kalian.. barakallahulakuma..

Doakan unnie, sejak beberapa hari ni unnie terasa macam tak sihat, hati unnie kate macam kena pegi chek kat spital or klinik tapi insyaAllah tak de ape2 kot.. unnie sangat dan terlalu takut kalau2 unnie atau ayah unnie jatuh sakit, sangat2 takut.. moga2 tak de yang serius mybe tersalah makan je kot..

..Islam is jalan kita..

Unnieawesome macam dah jadi dairyla pulak.. mesti ade orang tak sukekan kalau sesetengah orang tu gunakan medan blog sebagai tempat meluahkan segalanyakan.. tapi unnie suka dan sangat caring dengan miss blog ni, unnie rasa macam ade seseorang yang akan dengar isihati unnie..

Unnie jenis periang tapi sejak dah lama tak bersama kawan-kawan unnie jadi seorang yang senyap,, dalam erti kata kadang2 je bersuara (yeke??..yela kot) huhu.... bukan bermaksud unnie tak caring dengan family, cuma yelah,, kalau dengan mak xde ape dah boleh nak dikongsi, kalau boleh tak nak bagi mak streesss atau fikir yang anak dia ni bermasalah (ade msalah ke aku ni,,hihi =p).. kalau dengan ayah faham2 jelah,, jauh sekali nk kongsi masalah hati,, tapi unnie tahu jauh disudut hatinye dia seorang yang ambik berat tentang anak2nye..hikhik..

My siblings pulak.. masing2 dah berkluarga so unnie tak nak ganggu sangat mereka walaupun mereka sentiasa muncul tuk kongsi ape2 dengan unnie.. lani adik unnie study time dia cutilah baru ade geng skit tuk kongsi2 cerita,, alamak!!! panjang pulak explain.. jangan marah..

Walaupun dari segi penulisan ni tak delah ok sangat, tapi unnie suke.. unnie harap sangat yang terkebetulan yang membaca entry2 unnie ni dikalangan mereka yang tak kenal unnie dan unnie pun tak kenal mereka.. cukup sudah... titikkkkkkk..

Oklah, unnie nak slow2 dah ni naik ke bulan mengapai bintang dan awan... Bulan dan bintang sekarang semakin suram di dada langit, mungkin antara kita belum boleh atau sememang tak boleh jadi kawan, biarlah ianya sekadar khayalan sahaja.. Allah maha tahu..

notakakiunnie : perasaaan gembira ini hadirnye dari rasa dan prasangka yang baik-baik aja.. so, jangan rosakkan rasa bahagia yang datang itu dengan bersangka yang bukan-bukan... gudsleep..

..kamus korea.. 
chuka-heyyo - tahniah
oppa - abang
unnie - kakak
(tak tahu betul ke tak ejaan melayu ye tuh,, tapi sebutan dia lebih kuranglerr)

2 comments:

miEha said...

dah berseri2 blog unnie ni..mcm ade kisah 'bahagia'..

`` Unnie Awesome `` said...

insyaAllah mengharap kisah bahagia itu akan tiba.. mengharap dengan doa..hihi.. U too deq miehaku syg..